Sepetiniz boş
Yeni nesil yalıtım sistemleri, uygulamada tüketiciye kolaylık sağlarken aynı zamanda ısı, ses ve su yalıtımını da tek bir üründe mümkün kılıyor.
İzobir’in yeni nesil yalıtım çözümlerinden İzotüp, uygulama yüzeyine püskürtülerek kullanılan sıvı poliüretandan oluşuyor. Püskürtüldükten sonra birkaç saniye içerisinde kendi hacminin 30 ila 40 katı kadar şişerek kesintisiz kaplama olanağı sunan ürün ısı köprülerinin yok edilmesini sağlıyor.
İzobir Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bulgur; Konvansiyonel yalıtım malzemeleri artık geride kaldı. Dünya Edüstri 4.0’a geçerken Türkiye’de de artık yeni nesil yalıtım malzemelerinin zamanı geldi. Biz de bu konuyla alakalı ARGE çalışmaları yapıyoruz. Biz İzotüp markamızla şu anda hiçbir yalıtım malzemesinde olmayan; ısı, su, ses yalıtımının üçünü de bir arada sağlayabiliyor ve üçünü de TSE standartları ile tüketiciye sunabiliyoruz. Bu işlemi püskürtme yöntemi ile alan ve metraj ne kadar olursa olsun ısı köprüleri oluşturmadan tek parça halinde yapıp teslim ediyoruz. Küçük metrajlar için de müşterilerimizin kendi uygulamalarını çok rahat ve pratik şekilde yapabilecekleri bireysel kitler mevcut. Tabandan, perde betondan başlayıp kat araları ve duvarlarda ses izolasyonu, dış cephede su izolasyonuna, çatıda ısı, su ses izolasyonuna kadar her aşamada İzotüp Poliüretan yalıtım malzememiz artık güvenle kullanılmaktadır.
Türkiye’deki konutların %85’inin yalıtımsız olduğunu söyleyen Şükrü Bulgur, yalıtımla birlikte ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti: Kentsel dönüşümle yapılan tüm binalarda yalıtım yapılıyor ama eski binalar arasında şu an hala yalıtımsız olan binalar var. Türkiye’deki 20-25 milyon konutun sadece %10-15 civarı yalıtımlı ve maalesef kalan %85-90 civarı ise yalıtımsızdır. Biz konutlarda kullanılan enerji miktarını yaklaşık 20 milyar dolar olarak görüyoruz. Türkiye ithal etmiş olduğu enerjinin 20 milyar dolarını ulaşımda, 20 milyar dolarını endüstride, 20 milyar dolarını da bu konutlarda kullanmaktadır ve bu konutların da %85’i yalıtımsızdır. Bu binalarda yapılacak yalıtım sayesinde her yıl 10 milyar dolar ülke ekonomisinde kalacaktır.